Fråga relationsexperten Relationstips Sexliv Sexleksaker Vänskap Singellivet

Föreläsaren: Perfektionskrav på föräldrar är inte produktivt

11 aug, 2024
author Ebba S Dahlman
Ebba S Dahlman
Hur är egentligen en "perfekt" förälder? MåBra har träffat föreläsaren och författaren Micke Gunnarsson för att prata om pressen kring föräldraskap.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Många föräldrar delar viljan att ge sitt barn en så bra uppväxt som möjligt. Men att ge efter för strävan att vara en ”perfekt” förälder kan ibland ge motsatt effekt.

I föräldrarollen är det lätt att glömma bort sitt eget välmående och lägga allt fokus på barnet. En vanlig, osjälvisk och kärleksfull prioritering.

Men vad händer egentligen när en förälder bortprioriterar sig själv? Och vilka signaler skickar man till barnet om man ställer för höga krav på sig själv?

I klippet ovan berättar föreläsaren och författaren Micke Gunnarsson om vanliga föräldrafällan och vikten av att vara snäll mot sig själv.

– Om [du] gått in helt i [din] prestation, då är ju risken att barnet aldrig kommer få uppleva din kärlek, förklarar Micke.

Se hela intervjun med Micke i videospelaren i toppen av artikeln – och ta del av hans smarta investeringstips för barnens framtida välmående.

Annons